Connect with us

Tektronix 2445 problem...

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by lucianopep, Jun 15, 2012.

Scroll to continue with content
  1. lucianopep

    lucianopep

    6
    0
    Jun 15, 2012
    hi! I have a tektronix 2445 with a strange problem:
    once you turn the screen lights up almost entirely of green (not generating the track)
    As if it were a monochrome monitor.
    The inputs to the fingertip touch ... but it is completely vented reveal something .. can not even see the numbers.
    the trigger works.
    Can you help? thanks luciano
     
  2. davenn

    davenn Moderator

    13,561
    1,856
    Sep 5, 2009
    Hi Luciano
    welcome to the forums

    since you havent yet commented ....
    have you checked the intensity and readout intensity controls?
    both of them if not adjusted correctly would cause the screen to be overbright as you describe
    does adjusting these controls have any effect at all on the overbrightness of the screen, particularly the intensity control?

    if there is not change, then its inferring that that part of the circuitry may probably need repair.
    Do you have a service manual ?
    it is easily available for free online, google it

    Dave
     
  3. lucianopep

    lucianopep

    6
    0
    Jun 15, 2012
    Hello Dave .. if you give me your email I will send you a small clip of 30 seconds that will make you 'to account for the problem of my oscilloscope. I own the original service .. so all the documentation. Hello, thanks luciano
    [email protected]
     
  4. davenn

    davenn Moderator

    13,561
    1,856
    Sep 5, 2009
    just explain it on here thanks :)
     
  5. lucianopep

    lucianopep

    6
    0
    Jun 15, 2012


    thi link video defect tektronix --thanks luciano :)
     
  6. davenn

    davenn Moderator

    13,561
    1,856
    Sep 5, 2009
    didnt really tell me much

    you still havent answered the questions I asked in my first post :)

    Dave
     
  7. lucianopep

    lucianopep

    6
    0
    Jun 15, 2012
    hello dave! Unfortunately, this patch of light .. acting with all the controls you move and change .. but rimanedo a green cloud that shines on almost the whole screen ..
    I have the original service .. is the output of pin 4 dell'U800
    the waveform is equal, but considerably more 'low ... he's dead or defective U800?
    The waveform of the integrated first are regular U800.
    What do you think? Hello, thanks luciano
     
  8. shrtrnd

    shrtrnd

    3,721
    470
    Jan 15, 2010
    davenn's right, your intensity is too high. It might be a switch function you have engaged
    that you shouldn't, or it could be a problem with the intensity circuit itself.
    (Or that you do indeed just need to dial-back the intensity)
     
  9. lucianopep

    lucianopep

    6
    0
    Jun 15, 2012
    I hoped I was also so 'but .. lelevata temperature and the waveforms notevolemnte more' low me to think that the problem is the vertical u600. it is the only one terribly hot
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-