Connect with us

ZVS 1000W/2000W draws only 3V

Discussion in 'Power Electronics' started by Epiconix, Sep 10, 2020.

Scroll to continue with content
  1. Epiconix

    Epiconix

    1
    0
    Sep 10, 2020
    Hello all,

    I have 2 brand new (Chinese) ZVS boards and a 1000W power supply (48V).
    (1000W Link/2000W Link/1000WPowerSupply Link)

    No matter what i'm doing, the boards draw only around 3V
    the 2000W board have 2 fans connected to it, and I can see that they are working for a tenth of a second every 1-2 seconds.
    I tried with another power supply (12V 3A) and i got the same result.

    What am i doing wrong? what/where is the issue?
     
  2. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    10,223
    2,204
    Nov 17, 2011
    Draw 3 V? What does that mean?
    What are these ZVS boards? (link?), how are they hooked up to the power supply? Show us a schematic of your setup, please.
     
  3. bertus

    bertus Moderator

    905
    324
    Nov 8, 2019
    Hello,

    To use full power, you will need a powersupply that has some headroom.
    I would say that the powersupply must be able to provide at least 20 % more power than the boards require.

    On the page of the 2000W board they recommend an 48 V 50 A powersupply.
    That would be 20 % more than the 2000 W, so 2400 W.

    Bertus
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-