Connect with us

Water Damage on Keurig 2.0 Plus

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by MuchToLearn1234, Sep 2, 2018.

Scroll to continue with content
  1. MuchToLearn1234

    MuchToLearn1234

    4
    0
    Sep 2, 2018
    I tried to test my Keurig 2.0 plus and I couldn't get some water to drain out, it leaked but I couldn't find where so I just wrapped it in a bag and thought everything would be alright. It reached its destination but it won't even turn on, it's showing no signs of life. The Keurig 2.0 K200 model has a touchscreen and brew button, not that complex. Is there possibly a way I could fix it?

    *Sorry this is a Keurig 2.0 K200, shoudl've mentioned that earlier*
     

    Attached Files:

  2. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,500
    2,840
    Jan 21, 2010
    what is a keurig and is it supposed to get wet or hold water?
     
  3. dave9

    dave9

    1,148
    311
    Mar 5, 2017
    You are doing a very bad job of systematically describing what went wrong when, but briefly two of the most common faults are that silicone tubing to the heating element got brittle and cracked, which would cause a leak, and that the thermal fuse to the heating element stopped resetting itself so it needs a new fuse. Do crimp a new fuse on with brass/plated fittings, do not try to solder it directly to the heating element.
     
  4. kellys_eye

    kellys_eye

    4,282
    1,152
    Jun 25, 2010
    It's a coffee machine - sit it on top of a warm radiator for a day or so until it is thoroughly dry.

    THEN test it and report back on your findings.

    Of course, if you purchased this new then seek a claim under warranty.
     
  5. MuchToLearn1234

    MuchToLearn1234

    4
    0
    Sep 2, 2018
    It is supposed to hold water, so it can brew coffee. There's some water that wouldn't brew out though and it was leaking when I packaged it but I couldn't find where it was so I just packaged it like that. Water leaked everywhere inside and outside of the coffee machine and it damaged some components causing the machine to not even turn on. I'm getting it back in 4-6 days, please don't close/archive this thread yet, thanks.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-