Connect with us

TTX 19" Monitor HV Shutdown

Discussion in 'Electronic Repair' started by NeonHomer, Oct 12, 2004.

Scroll to continue with content
  1. NeonHomer

    NeonHomer Guest

    I have a 19" TTX-1995A monitor (two actually) that when you power the
    unit up, you hear the HV come on for a second, and then cuts back out.
    The power LED comes on green, and stays green. Makes no difference if
    you have signal applied or not. I opened the unit up and there are no
    apparent faulty components. No bad solder joints, no burned resistors,
    no bubbled caps. I have checked the basic components (HOT, fuses, etc)
    to no avail.

    I have two of these units, and about to pick up a third. Any help
    would be appreicated!!!
     
  2. Cobalt

    Cobalt Guest

    Sounds like HV shutdown. Check if it has a Pot near the FBT for the HV, and
    turn it a hair CCW.

    Otherwise you may have a bad Flyback. If you post the number off the white
    sticker on the Flyback, I can tell you if its a common fail part.




    |I have a 19" TTX-1995A monitor (two actually) that when you power the
    | unit up, you hear the HV come on for a second, and then cuts back out.
    | The power LED comes on green, and stays green. Makes no difference if
    | you have signal applied or not. I opened the unit up and there are no
    | apparent faulty components. No bad solder joints, no burned resistors,
    | no bubbled caps. I have checked the basic components (HOT, fuses, etc)
    | to no avail.
    |
    | I have two of these units, and about to pick up a third. Any help
    | would be appreicated!!!
    |
    |
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-