Connect with us

trinitron tv static

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], May 10, 2006.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Hi there,

    My Trinitron television (KV-19TS20) will work normally for fifteen
    minutes before suddenly becoming saturated with audio and visual static
    (no signal is discernible at all). After turning it off for a few
    minutes, it will work normally again. Does anyone have any ideas as to
    the cause?

    thanks,
    Max

    (to reply by email, remove the number from the address)
     
  2. Guest

    Sound like a possible failing RF amplifier transistor in tuner.
     
  3. sofie

    sofie Guest

    Max:
    The problem you are describing is more than likely cracked, dry, cold or
    otherwise faulty solder connections on the main board or in one of the tuner
    or IF modules..... of course there are other faults that could be the
    culprit too.....
    ......this is not usually an expensive repair at most shops....
    ......at the very least you should TAKE it to a service shop for a repair
    cost estimate so you can make an intelligent repair decisions with facts
    from a tech that has actually opened er up instead of internet or telephone
    wild guesses.
    -
    Best Regards,
    Daniel Sofie
    Electronics Supply & Repair
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
     
  4. Guest

    Thanks, you guys. I was willing to get the TV repaired, but I
    circumvented the problem by sending the signal through the RCA cables
    rather than through the coaxial line.
    best,
    Max
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-