Connect with us

Thomson TV chassis ICC19-2H

Discussion in 'Electronic Repair' started by rik, Jul 21, 2004.

Scroll to continue with content
  1. rik

    rik Guest

    Hallo

    I am working on an Thomson TV set chassis ICC19-2H with following problem.
    When started first TV trie to start 3 times and than goes in standby mode.
    I turned the screen voltage completely down on CRT (EHT) and than i got a blue screen with no sound.
    I replaced the CRT but the result is the same.
    can someone give me advice on this problem.

    Thanks in advance

    Rik
     
  2. bwana

    bwana Guest

    Hallo
    My problem is solved.
    After a long search i figured it out wath the problem was.
    I found out by comparing the 3 TV RGB Amplifiers (TEA5101B, IB01,02 & 03) on the picture tube PCB there was a diferance reading in recistance between pin 1 and all the other pins.
    I replaced the bad one with no result :-(
    But after a beter look further on the board there is a small resistor RB07 10R that feeds the power to the amplifiers pin 2 VCC low was open circuit.
    Replaced bad one and know TV is working fine again.
    I hope you can use this information.

    Rik
    "rik" <> schreef in bericht Hallo

    I am working on an Thomson TV set chassis ICC19-2H with following problem.
    When started first TV trie to start 3 times and than goes in standby mode.
    I turned the screen voltage completely down on CRT (EHT) and than i got a blue screen with no sound.
    I replaced the CRT but the result is the same.
    can someone give me advice on this problem.

    Thanks in advance

    Rik
     
  3. Art

    Art Guest

    Very good troubleshooting and repair.
    Hallo
    My problem is solved.
    After a long search i figured it out wath the problem was.
    I found out by comparing the 3 TV RGB Amplifiers (TEA5101B, IB01,02 & 03) on the picture tube PCB there was a diferance reading in recistance between pin 1 and all the other pins.
    I replaced the bad one with no result :-(
    But after a beter look further on the board there is a small resistor RB07 10R that feeds the power to the amplifiers pin 2 VCC low was open circuit.
    Replaced bad one and know TV is working fine again.
    I hope you can use this information.

    Rik
    "rik" <> schreef in bericht Hallo

    I am working on an Thomson TV set chassis ICC19-2H with following problem.
    When started first TV trie to start 3 times and than goes in standby mode.
    I turned the screen voltage completely down on CRT (EHT) and than i got a blue screen with no sound.
    I replaced the CRT but the result is the same.
    can someone give me advice on this problem.

    Thanks in advance

    Rik
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-