Connect with us

Technics SU-CH900 Switching off

Discussion in 'Electronic Repair' started by Chris hughes, Aug 1, 2004.

Scroll to continue with content
  1. Chris hughes

    Chris hughes Guest

    I have a Technics SU-CH900 which is an amplifier module from a mini
    hi-fi. When I press the power button it frequently comes on then goes
    straight back off again. I poseted here at the end of May. Recently,
    I replaced two MA2C185 diodes and all is working fine now. However it
    had also blown a T1.6A (glass miniature type)fuse. Now, I know enough
    about fuses to know that this is a 1.6A time delay fuse, but it is
    marked with four coloured markings (Blue,Red,Blue,Red) what do the
    markings mean? I have substituted a T1A (glass mimiature type) fuse
    that I had in my tool kit but I suppose I need to know if it will
    offer enough ciruit protection.

    Does anyone have any pointers. Please let me know if I'm in the wrong
    newsgroup!

    Many thanks.
     
  2. The only problem with underfusing is the replacement fuse may not last long.

    Mark Z.
     
  3. ian_tech

    ian_tech Guest

    Hi !! i have this unit to repair with the same problem and i want to know
    wich diode you have change to solve that problem .
    thanks
     
  4. szylak

    szylak Guest

    hi I have a problem with the mimi stereo shutting down when I increase the
    volume slightly. Could this be the same type of problem? The stereo will
    play fine at lower volume but at higher volumes it shuts off. It is not a
    speaker wire problem.
     
  5. Still could be wires - sorry but we can't see or check them.
    Otherwise, maybe solder connections at or near the output IC(s) or a bad
    output IC?

    Mark Z.
     
  6. coquis1023

    coquis1023

    1
    0
    Jan 2, 2011
    I need help with my stereo, it is a SD-CH900 , shuts off when I increase the volumen, I checked the wire conections they are ok. where can I find an Outpu IC ? I know they have sicontinued this systems...but I love the sound....nothing compared to the new systems...please help..!!!
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-