Connect with us

Technics SA-EX600 receiver, no output

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], Feb 12, 2007.

  1. Guest

    I've inherited this A/V receiver from a former housemate. The device
    powers up and all the controls appear to work, but there is no output
    from any of the eight speaker outputs. (Speakers A&B both Left and
    Right, Subwoofer, center, and surround.)

    The headphone amplifier does work, and I have tested that all of the
    audio inputs work by connecting an external source to each of them and
    piping that sound through to the headphone output.

    I am a relative novice at repair, and I am interested in taking this
    on as a learning project. My background - I had several EE courses in
    college a decade ago and know my way around soldering, DMMs,
    oscilloscope, and have these tools available, but I've never probed a
    PCB board looking for busted components before. I've repaired things
    with loose connections, bad solder joints, obviously blown capacitors,
    and mechanical components.

    Advice on where to look for this particular problem, or thoughts on
    how to approach the daunting task of tracing signals through a PCB for
    the first time, are much appreciated. Thanks in advance!

    Evan
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-