Connect with us

Sony TC-K611S capstan motor noise

Discussion in 'Electronic Repair' started by rm, Sep 2, 2005.

Scroll to continue with content
  1. rm

    rm Guest

    Hi,

    I have a 12-year old Sony TC-K611S tape deck that has hardly been used,
    but the capstan motor has recently started making a noise when I turn
    the unit on. I searched the web and found a German site that has
    cataloged this problem, but one has to sign up to view the solution,
    and the sign-up involves installing an ActiveX control which I don't
    trust.

    Is this something that can be easily fixed? Is it just a matter of
    lubricating some gears or do I have to replace the motor? If you have a
    PDF service manual for this deck, can you email it to me at
    googlegroups at rmxco dot com?

    Thanks in advance.
     
  2. Rono

    Rono Guest

    Strip down, clean, & relube the motor, & it will
    be fine! Rono.
     
  3. rm

    rm Guest

    Hi, thanks for your reply. I'm handy with electronics, but not a
    pro...can you tell me or point me to a resource that tells me how I
    strip it down and re-lube, and with what kind of lube? Thanks.
     
  4. googlebot

    googlebot

    2
    0
    Oct 11, 2009
    Sony MMI-6S2LK motor noise

    A lot of cassette decks activate the capstan motor when the deck is turned on.
    Basically the motor is running all the time the unit is on if you are playing a tape or not.
    Do NOT leave the unit on if you are not using it.
    Chances are you left the unit powered up for an extended period while not using it,replace the motor~$30.I believe 3 screws remove the plate that holds the motor .
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-