Connect with us

Sanyo CP21SA1 CTV no colour using AV input.

Discussion in 'Hobby Electronics' started by [email protected], Mar 15, 2005.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Greetings group.
    Sanyo ctv model CP21SA1.

    All functions work fine except the picture is
    black and white using the av input sockets.

    All the tv channels show in colour.

    I am wondering if a setting in the eeprom is corrupted.

    Can anyone please tell me how to enter service mode
    and what data should be there?

    Thanks,
    Russell Griffiths.
     
  2. Wayne Reid

    Wayne Reid Guest

    What is the origin of the signal source? Have you connected it to another TV
    to compare?

    It isn't possible that you have a SCART output or similar that's set up for
    S-Video is there?

    WR
     
  3. Franc Zabkar

    Franc Zabkar Guest

    I'd be looking around pins 42 (Y-IN) and 44 (S-C IN) of the LA76818A
    jungle IC. It looks to me like your IC is only seeing the luminance
    component (Y-IN) of your video signal.


    - Franc Zabkar
     
  4. Guest

    Thanks yet again Franc.
    I will look into that area.

    Bye,
    Russell.
     
  5. Guest

    Good news everyone.
    The problem was solved by the Silicon Chip serviceman again (S.C. April
    '05).

    All I had to do was select the AV input,
    then press the "recall" button on the remote
    to select auto, ntsc or pal.

    The recall button is a symbol of a tv screen with a bar in it.

    Thanks to those who replied.
    Russell Griffiths.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-