Connect with us

RS232 help needed

Discussion in 'General Electronics Discussion' started by ErikLusch, Apr 17, 2017.

  1. ErikLusch

    ErikLusch

    1
    0
    Apr 17, 2017
    Hi!
    My project:
    I'm working on a project where an arduino is used to read values from the ECU of a car and present it on a LCD-screen. The ECU is sending the information continuously using RS-232. I'm using the MAX3232 chip to read the data.

    My problem:
    The connection seems to be completely dead. Not even the RX-led on the MAX3232 module blinks when connecting it to the ECU.

    Current debugging:
    I have recorded the data-stream from the ECU using a PC and a usb-to-serial adapter and sent the data to the arduino through the MAX3232 using the same serial adapter and everything works as expected. At least this means that the hardware and software are working, but not together for some reason...

    Do you have any clue what might cause the problem? I'm new to RS232 so might be something stupid...

    MAX3232 chip I'm using:
    http://www.ebay.com/itm/112076818668?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

    Serial to USB adapeter (something similar):
    http://www.ebay.com/itm/USB-AUF-SER...823596?hash=item3f08fe4e6c:g:QfQAAMXQVT9S4kv-

    ECU:
    http://www.vems.hu/
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-