Connect with us

Reply Sony STR-V444ES

Discussion in 'Electronic Repair' started by Guest, Nov 13, 2006.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Guest Guest

    Sony STR-V444ES speakers audio isnt kicking in.
    Good audio to the Headphones is fine.
    Scoped audio up to relays is fine.
    but still 27 Volts across relay coil. No signal to drop one side low and thus kick in the relay.
    WHY ??? ayone run into this before?

    Yes i have looked for DC, and there isnt any.
    Also there are 4 different relays, Front-Rear L&R None of them are kicking in.
     
  2. Arfa Daily

    Arfa Daily Guest

    The fact that none of the relays is dropping in, is neither here nor there -
    except to indicate that the problem is likely *not* related to any
    particular relay driver. To avoid unncessary duplication, the fault
    monitoring and switch on delay circuitry, will be a single entity,
    monitoring all channels simultaneously, and acting on all relay drivers
    simultaneously. Thus, any fault ( DC offset, over current, over temp etc )
    detected on *any* channel, will cause *all* relay drivers to be inhibited.
    So, I would suggest that your problem lies either with the fault monitoring
    circuitry itself, or the fact that it is genuinely detecting a problem on
    one or more channels.

    Arfa
     
  3. I think I've seen a couple bad 1 ohm resistors in the power supply cause
    this. They're at the rear corner of the machine.

    Mark Z.
     
  4. Meat Plow

    Meat Plow Guest

    Got a service manual? Looks like either you've got a fault with one or
    more audio amps and the set is protecting itself from sending DC to the
    speakers or the detection/drive circuit is at fault.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-