Connect with us

Receiver does not show stereo light

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by CMarangon, Apr 1, 2013.

Scroll to continue with content
  1. CMarangon

    CMarangon

    14
    0
    Feb 3, 2013
    I have an ancient receiver Polyvox PR 1800 (decade of 1970).

    It gets FM strong and fine but does not show stereo light.

    I already replaced the CA1310 (FM stereo decoder) and the CA3089 (oscilator) and the problem continues.

    What can be the origin of the problem?
     
    Last edited: Apr 1, 2013
  2. davenn

    davenn Moderator

    13,765
    1,920
    Sep 5, 2009
    maybe the lamp has blown ??

    Dave
     
  3. CMarangon

    CMarangon

    14
    0
    Feb 3, 2013
    Lamp is working.
    Tomorrow I will play a music of Beatles (We can Work it Out) that has singers in one channel and instruments in other, to see if it is generating stereo. I will use a CD and an FM stereo transmitter. Maybe it is only the indicator that is not working.

    Lamp power, as I can see, comes directly from the CA1310. I intend to replace it again.
    It is possible that it has burnt during soldering.
     
  4. shrtrnd

    shrtrnd

    3,796
    503
    Jan 15, 2010
    Make sure you have a proper antenna for FM reception (They're directional, if you're
    far from the transmitter).
    From your second post, you're apparently using an auxillary input to check if your
    receiver/amplifier is outputting a stereo signal.
    They're two different things.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-