Connect with us

Q about Tektronix 2220

Discussion in 'Electronic Equipment' started by Peter Andersen, Mar 2, 2007.

Scroll to continue with content
  1. Hi

    I have a Tektronix 2220 with some startup problems. The power supply is not
    able to get the scope up and running, but if i disconnect +5V and +8,6V it
    works and after startup I can connect +5V and +8,6V and get the storage to
    work.
    I have checked and replaced a lot of capacitors but I'm not able to locate
    the fault.

    Can somebody tell me how much current the different voltage lines draws in
    the unit?
    +8,6
    -8,6
    +5
    -5
    30
    100

    Thanx!

    Peter
     
  2. John E.

    John E. Guest

    Peter Andersen sez:
    There is a Google Group dedicated to Tek scopes and their repair.

    E-mail the owner:
    TekScopes-owner at Yahoo or
    Go to Yahoo Groups and search for "TekScopes" and join that way.

    The group has lots of experience and will probably be able to help you with
    the problem.

    Good luck,
     
  3. The service manual for the scope has a procedure how to check the LV
    supply. AFAIR there is info about the resistance you can measure at
    the varios voltage labeld testpoint on the printed circuit board. of
    course, scope is power of during these.
    The fault you describe I had in two similar Tek scopes, cure was both
    times to change the inverter transistors in the LV switchmode supply
    (beta was too low, as far as I remember).


    hth,
    Andreas
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-