Connect with us

Problem with Clamp Meter (Benning)

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by redoomed, Nov 9, 2018.

  1. redoomed

    redoomed

    2
    0
    Nov 4, 2016
    Hello guys!

    I have a digital clamp meter (Benning CM 1-2, I have uploaded two photos of the pcb board) and it has two problems:

    1. The Clamp meter's two cables are disconnected from the PCB board and I don't know where exactly to solder them. However I have seen two possible pins on the board (I marked them with a red circle) that might be the right place for the two wires

    2. The device does not turn on. Even with new batteries, when I turn it on nothings happen in the screen.

    I have uploaded two photos. Have you any idea?

    Thank you very much in advance
     

    Attached Files:

    • 2.1.jpg
      2.1.jpg
      File size:
      137.1 KB
      Views:
      6
    • 2.2.jpg
      2.2.jpg
      File size:
      144.1 KB
      Views:
      6
  2. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,160
    2,676
    Jan 21, 2010
    I would hazard a guess that they connect to the wires coming from the "jaws" of the clamp meter.

    Surely there are 2 wires somewhere that are not connected to anything?
     
  3. kellys_eye

    kellys_eye

    4,286
    1,146
    Jun 25, 2010
    Did you insert the batteries correctly? Sure they are new/charged?

    The circled connections are for the clamp.

    Looks to me as if there is corrosion between some of the processor pins. There's also a dodgy soldered link beside the red connector - potentially indicating the track 'blew out' under previous fault condition and has been soldered back in place..... sure this meter isn't 'used' or from a dodgy source?
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-