Connect with us

phillips television

Discussion in 'Electronic Repair' started by Aneuploidy, Feb 10, 2004.

Scroll to continue with content
  1. Aneuploidy

    Aneuploidy Guest

    the standby light comes on but none of the buttons at all work, it is the
    same tv that i asked about previously, after a minute or so the screen would
    go bright blue with the raster lines
    visible. the voltage on the blue gun is normally 165 volts but drops to zero
    when it goes blue. there was 14volts measured on the base of the transistor
    on the neck of the tube which drops to 9volts when it goes blue. but now
    nothing except the standby light. any ideas ?
     
  2. Jerry G.

    Jerry G. Guest

    You did not mention a model number. For many types of faults, this is
    important!

    From what I have seen in other sets, it sounds like the CRT is most likely
    having an intermittent short. With this occurrence, I am very sure, that
    there must have been some damage along with this. Using a set with a defect,
    will usually cause more problems. The horizontal and or HV output section
    may be damaged, and most likely the power supply as well. It is common that
    if there is a failure in the output sections, the power supply will also
    have to be serviced.

    Without taking the necessary readings, and properly troubleshooting the set
    it is hard to be 100% sure about any type of fault condition. This is only
    a guess based on personal experience.

    --

    Greetings,

    Jerry Greenberg GLG Technologies GLG
    =========================================
    WebPage http://www.zoom-one.com
    Electronics http://www.zoom-one.com/electron.htm
    =========================================


    the standby light comes on but none of the buttons at all work, it is the
    same tv that i asked about previously, after a minute or so the screen would
    go bright blue with the raster lines
    visible. the voltage on the blue gun is normally 165 volts but drops to zero
    when it goes blue. there was 14volts measured on the base of the transistor
    on the neck of the tube which drops to 9volts when it goes blue. but now
    nothing except the standby light. any ideas ?
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-