Connect with us

Peavey XR600 amp oscillation

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], Apr 26, 2006.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Hello,

    I am working on a PV xr 600 mixer amp that has two amplifier channels
    on the same board. I replaced smoked and shorted components and the
    amp does work but it clips early and oscillates on the negative swing
    of the wave form at about -20 volts driving an 8 ohm load. Funny
    thing is the waveform is perfect if I touch the heatsink that mounts
    one the driver transistors. There is also no trace of oscillation with
    no load.
    Any one have experience with this??

    Thanks,
    JL
     
  2. Tech Data

    Tech Data Guest

    No help on the problem but, if you need the schematic, all I need is an
    email addy and I'll fire it off to you.

    www.techdata-kicksass.net
     
  3. Neilish

    Neilish Guest

    I worked on a peavey power amp that had blown output transistors - replaced
    the output trannies and the trannies in the previous stage - but output was
    very low on one channel - turned out there was a small signal transistor
    blown that was causing the output limiting circuit to cut in

    hope this helps

    neilish
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-