Connect with us

Newbie question, 3M LCD projector shows computer screen during

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], May 4, 2004.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    From:
    Newsgroups: rec.video
    Subject: Newbie question, 3M LCD projector shows computer screen during
    bootup only!?!?
    NNTP-Posting-Host: 152.19.35.119
    Message-ID: <>

    Hello All,

    I am new to this so if my question is really dumb, my apologies!

    I just bought a used 3M MP8650 LCD projector. It powers up well, and
    projects a blue screen. When connected to my PC ( Dell Dimension
    /NVidea card/XP)via VGA cable, the screen remains blank. Changing the
    input setting does not change.

    Interestingly, when the PC is booting up the projector projects the PC
    screen very well (ie..the Windows logo while booting)..however, the
    moment the login screen comes on..the orohected image goes back to
    blue.

    My best suspicions are that either I dont have a driver..or the
    projector is incompatible with XP. Could connecting the PC via s-video
    cable help (my video card has TV out)?

    Has anyone faced a similar problem? Can anyone point me the right
    direction?

    Thanking you all very much in advanced!

    eklf
     
  2. Art

    Art Guest

    Using a laptop?? Try {function button}(holding it) press {F3} button to
    switch video output to external vga port on the laptop.
     
  3. Hi eklf,
    Sounds like the LCD projector does not like the highter screen resolution
    that is switched to when windows boots up. Try changing your screen
    resolution one setting at a time until you find the max. Start with 640 x
    480 and go up from there.

    Good luck
     
  4. Guest

    Hi,

    A good samaritan emailed me with the solution. Apparently, all I
    needed to do was to change the screen resolution...from 1024 X 768 to
    640 X 480...and that did the job.

    Thanks!
     
  5. jakdedert

    jakdedert Guest

    I've got a (possibly) related problem: when I use the composite video-out on
    my ATI Rage Pro mobile card with a video monitor, the TV screen displays the
    desktop and most programs fine (within the limits of its resolution); but
    video from Windows Media Player do not display. Other video programs
    display an image, however. Media Player merely shows the frame, with black
    where the video should be. When I select 'full screen' display, I just get
    a black screen...although the mouse cursor is visible.

    Is there a setting I can use which will solve this problem, or is Media
    Player useless for this?

    jak
     
  6. Mike Kennedy

    Mike Kennedy Guest

    Its a problem with your overlay settings.. It should be in the setup for you
    video card, but I'm not familar with ati cards.. I buy Nvidia... ; ) But
    you should be able to change it by right clicking on your desktop click
    properties and then click the settings tab then click the advanced button...
    then you shuld find something like ati rage settings or somethin else to
    that effect.
    You will need to find setting that pretain to overlay... This is your
    problem..

    Your card may not have this config menu which i am talking about, but if i
    remeber right it does, it is all driver specific.

    Hope that helps you some

    - Mike Kennedy
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-