Connect with us

need help with power failure on Z96s

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by xmasta, Jan 6, 2013.

Scroll to continue with content
  1. xmasta

    xmasta

    1
    0
    Jan 6, 2013
    Hello boarders,

    I have a lappy, asus Z96S and everything was working fine til i accidentally pulled power plug from it while it was running and loading a game. After that, it did not turn on anymore..
    No led light up or anything. Oh and i use it without battery, dont have a working one.

    I was hoping there would be a fuse or something similar, as some boards do, like i found out from internet search. Took it apart, checked power jack and it's surroundings.

    Here's a pic: https://dl.dropbox.com/u/7889321/Laptop/Photo 06.01.13 12 55.50.jpg
    Thought there to be a problem but i was told those are caps they do not need to show power on the other side, so i asked why pwrbtn doesnt get any power on it's pins.. i was told to check KBC ITL for 3.3v and 5v, should i do that or does anyone have more experience to tell me what could be wrong?

    Here's link to diagragm-schematic file, that i have trouble reading as i'm not too experienced in this:
    https://dl.dropbox.com/u/7889321/Laptop/ASUS Z96S Schematic Diagrams.pdf

    I tested that ITL ( https://dl.dropbox.com/u/7889321/Laptop/Photo 06.01.13 16 23.44.jpg ) from legs 1-44 and corner ones that are easy to access, came out with some ~1-1.15v pins from #22 to #44, what pins should i check or am i on the wrong track completly..

    oh and i have 19v psu, just used 16v on initial testing to be cautious...

    thanks for your time and reply's!
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-