Connect with us

My first SPICE netlist - what is wrong?

Discussion in 'General Electronics Discussion' started by poor mystic, Jun 11, 2011.

Scroll to continue with content
  1. poor mystic

    poor mystic

    1,068
    31
    Apr 8, 2011
    Hi Guys :)
    I include below a SPICE netlist pertaining to a filter/detector circuit. I have not used SPICE before, and am stymied by an error which prevents the simulation from running and has something to do with an op-amp.
    Can anyone please help me understand what is going on with this simulation?
    (Also see attached image)
    Thanks....


    SPICE Netlist

    * C:\Program Files\LTC\LTspiceIV\colour organ 1.asc
    C1 P001 N014 .000001
    R1 N002 P001 5000
    XU1 N012 N010 N004 opamp Aol=100K GBW=10Meg
    R2 N012 N014 5600
    C2 N004 N012 .000001
    XU2 N008 N004 N006 opamp Aol=100K GBW=10Meg
    D1 N006 N008 1N914
    R3 N008 N014 10000
    C3 N008 N014 .000001
    XU3 N007 N008 N009 opamp Aol=100K GBW=10Meg
    R4 N001 N007 10000
    R5 N007 N014 10000
    Q1 N011 N013 N014 0 2N2222
    R6 N003 N011 200
    D2 N001 N003 NSPW500BS
    R7 N001 N005 10000
    R8 N005 N015 10000
    XU4 N014 N005 N014 opamp Aol=100K GBW=10Meg
    V1 N001 N015 6
    R9 N009 N013 200
    V2 N002 N014 SINE(0 1 50)
    .model D D
    .lib C:\Program Files\LTC\LTspiceIV\lib\cmp\standard.dio
    .model NPN NPN
    .model PNP PNP
    .lib C:\Program Files\LTC\LTspiceIV\lib\cmp\standard.bjt
    .tran 100
    .backanno
    .end
     

    Attached Files:

  2. poor mystic

    poor mystic

    1,068
    31
    Apr 8, 2011
    problem solved...
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-