Connect with us

Magnavox VR9640AT01 VCR rewinds 4 seconds then shuts off. No buttons work

Discussion in 'Electronic Repair' started by Hy, Jul 29, 2007.

Scroll to continue with content
  1. Hy

    Hy Guest

    I have an old Magnavox VCR (model VR9640AT01, mfr date 12-4-1987),
    which shut off while playing a tape.

    When I powered it back on, it made noises for exactly 4 seconds, and
    then shut off again. None of the buttons (Eject, Play, etc.,) work!

    To see what was happening, I removed the casing, plugged it in, and
    powered it on. It was REWINDING for 4 secs before shutting off.

    When I kept my finger on the Power button, it rewound, stopped,
    rewound, stopped -- until it got to the beginning of the tape. Now,
    when I press the Power button it TRIES to rewind and shuts off.

    Any ideas? Or, are the internal electronics kaput and need a
    technician?
     
  2. Ken G.

    Ken G. Guest

    one of the sensors has loose solder or went bad .
     
  3. nucleus

    nucleus Guest

    our 19 year old magnavox VR2032 is still going strong. it has had a
    few anomalies over the years. each was solved by reseating
    (unplugging
    and replugging) the ribbon cables, about 30 in all.

    with the cover off, first try reseating all visible ribbon cables, if
    that doesn't
    help, open 'er up and reseat all of them.
     
  4. b

    b Guest

    Hy ha escrito:
    could also be dirty or faulty mode switch, slack load belt etc. see
    sam goldwasser's vcr pages or fixer.com
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-