Connect with us

LTspice boost circuit simulation

Discussion in 'Power Electronics' started by Michael Yang, Mar 2, 2018.

  1. Michael Yang

    Michael Yang

    4
    0
    Mar 2, 2018
    Hi everyone here,
    I am trying to simulate a simple boost circuit with Cree SiC mosfet and TI gate driver model. But the simulation always stops after about 20ns run. Could anyone help me fix this problem? the Ltspice file is attached. Thanks a lot in advance.
     

    Attached Files:

  2. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    9,277
    1,878
    Nov 17, 2011
    You will have to supply your libraries along with the .asc file, otherwise your componnets will not show and can't be simulated by others.
    We have a collection of LTSPICE tricks, especially this one may help here.
     
  3. Michael Yang

    Michael Yang

    4
    0
    Mar 2, 2018
    Hi Harald, thank you for replying.
    I think i have included the component text information in the .asc. It should be able to work.
    But here are the SiC Fet and gate driver model in case it doesnt work
     

    Attached Files:

  4. Michael Yang

    Michael Yang

    4
    0
    Mar 2, 2018
    Anyone would like to help out? :)
     
  5. Alec_t

    Alec_t

    2,682
    710
    Jul 7, 2015
    Can you post the .asy files for the symbols?
     
  6. Michael Yang

    Michael Yang

    4
    0
    Mar 2, 2018
    Sorry, my bad. This file included the symbols for mosfet and gate driver. I hope it works. Thank you very much.
     

    Attached Files:

  7. Alec_t

    Alec_t

    2,682
    710
    Jul 7, 2015
    The .asc file netlist contains references to paths on your C drive, which are preventig the sim from running on my PC :(.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-