Connect with us

Low noise Preamplifier

Discussion in 'Sensors and Actuators' started by sandyyp, Feb 19, 2021.

Scroll to continue with content
  1. sandyyp

    sandyyp

    1
    0
    Feb 19, 2021
    Hello all,
    I have designed Low noise preamplifier ckt and PCB. I have got my boards and i am testing them but while testing I am getting huge noise waveform at input as well as output. one thing I have observed is when i am only giving pulse signal to board then there is no noisy waveform but when i am giving power along pulse signal then i am getting huge noisy waveform. what can be the possible reasons and how can i tackle them?
    PFA copy of my Circuit and PCB.
     

    Attached Files:

  2. danadak

    danadak

    3
    1
    Feb 19, 2021
    Some questions / observations :

    1) What does noise look like, eg. scope capture ?
    2) Have you looked at spectrum of noise for clues ?
    3) Your bypassing on OA power pins seems a little unusual, eg. has
    the ceramic for HF noise but nothing (tantalum) for LF noise. And what
    is purpose of 10 ohms in power leads of OA ?
    4) Load Z you are driving ?
    5) Source Z when testing ?
    6) Possible ground loops when testing with driving source ?
    7) What is input sensor ? Part number.....

    When you use caps for bypassing not all caps perform equally (ESR)
    for the same C value. In particular not all manufactuers for the same tech-
    nology get the same results, so prudent to pay attention to datasheet as well.

    [​IMG]

    Regards, Dana.
     
    Last edited: Feb 19, 2021
    Martaine2005 likes this.
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
There are no similar threads yet.
Loading...
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-