Connect with us

Lipo Protection Circuit

Discussion in 'General Electronics Discussion' started by Sjrand96, Mar 10, 2013.

Scroll to continue with content
  1. Sjrand96

    Sjrand96

    2
    0
    Mar 10, 2013
    Hello Everyone,


    I'm trying to solder up this circuit: http://www.all-battery.com/protecti...batterypack3cellswith65alimit-pcb111v65a.aspx

    I connected all the positive leads like it said, and then still had 2 "floating" negative leads from cells 2 and 3.

    Looking at the wiring diagram and interpreting as best i could (not very well) it semeed like i should connect these wires in a traditional series style, so i connected Lipo2's (-) lead to (B2+), and connected Lipo3's (-) lead to (B3+).. The circuit should put out power via (p+) and (p-) but when i probe these with my multimeter, it says 0 volts. If i probe (b+) and (b-) i get the proper voltage.. please let me know where i went wrong.

    Thanks so much!


    Circuit picture here: 2013-03-10_11-23-24_820.jpg
     
  2. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,496
    2,837
    Jan 21, 2010
    What is the voltage across each cell?

    edit: I guess it's correct since the entire battery reads approx 11.1V(?)
     
    Last edited: Mar 11, 2013
  3. Sjrand96

    Sjrand96

    2
    0
    Mar 10, 2013
    never mind i got it figured out, apparently it needed a load before it would put out current... problem solved
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-