Connect with us

Kipor 6000 Inverter Gen KGE6000 TI

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by VT-CDN, Jul 21, 2019.

Scroll to continue with content
  1. VT-CDN

    VT-CDN

    3
    0
    Jul 21, 2019
  2. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    11,702
    2,717
    Nov 17, 2011
    So a case for manufacturer's warranty?
     
  3. VT-CDN

    VT-CDN

    3
    0
    Jul 21, 2019
    Well the story went , original owner used it once , and he said after power outage he didn't use it till the next outage and then it didn't put out any power. I bought it for 175.00 due to having clean oil and looks new.
    Im assuming that if he did the dead mans cord back feeding and if power came back on , Board is toast .
    I don't really know what went on , but I do have a Kipor 3000W inverter gen set and it's very reliable .
    So no warranty
    VT
     
  4. VT-CDN

    VT-CDN

    3
    0
    Jul 21, 2019
    I have a Kipor model KGE 6000 TI, Ohm out the twin stator 3 wires both legs all in the same range . Fired and ran idle 125-130Vac close between all a,b,c,,on both sides , revved to 480Vac and the same AC volts close between wires A,B,C from stator . Permanent magnet , as You can feel the pules on manual turning it over .
    Tomorrow , Ill do a hot run with board installed and see where I stand .

    I haven't found any wiring Dia , and not one hotspot or smell , They have an internal breaker in the board I read .
    On my 3000 kipor , I overloaded it and the light came on , power stopped , shut down , restart and all is reset .
    So now I fire up one freezer at a time till all 8 are in cycles .
    TIA folks
    VT
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-