Connect with us

Kenwood TM-V71A Transceiver Locked Up in Cross Band Repeater Mode

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], Sep 10, 2013.

  1. Guest

    Hi,

    I have a Kenwood TM-V71A 144/440mhz transceiver that is "locked up" in
    CBR ("Cross Band Repeater") mode. Note: In this mode, the Kenwood radio
    "acts" like a repeater.

    When this transceiver is set for CBR mode, most other functions are
    disabled. I am unable to get it out of CBR mode. Note: I have used
    CBR mode many times, and I never had a problem getting the radio our of CBR
    mode until recently.

    I have the SM (.pdf) and tried the "Full Reset" procedure and the
    "Adjustment Mode" procedure, but nothing happens. CBR mode
    prevents these other procedures from taking "effect".

    This transceiver does not use an internal battery to hold memory
    settings, etc. Instead, it uses an eeprom.

    I searched the web for a solution, but found none. I also used "contact
    us" at Kenwood's web site, but I have not received a response to the problem,
    only an acknowledgement they received my message.

    Thank You in advance, John N3AOF
     
  2. N_Cook

    N_Cook Guest

    factory reset procedure?
    stuck switch?
    bad ribbon/contact ?
     
  3. Guest

    PROBLEM SOLVED:

    I just received an email from Kenwood and was told to try holding the
    "REV" button (alternate to "TONE" button), then turn on the power.
    By golly, it worked!!!

    John
     
  4. N_Cook

    N_Cook Guest

    so that nugget is now out in wwwland
    factory reset different to "full reset" ?
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-