Connect with us

InFocus LP420 help

Discussion in 'Electronic Repair' started by James O'Donnell, Nov 28, 2004.

Scroll to continue with content
  1. Hi I have picked up an InFocus LP420 projector which appears to have a psu
    fault. The lamp is new and the unit was working for about 1 hour and then
    cutting out. Now the fan starts up and sounds as if the voltage is
    increasing and decreasing. I have opened the unit and resoldered various dry
    joints which has made no difference. I can't find any info on this model for
    a circuit etc does anyone have any pointers or help.

    TIA

    Jim O'Donnell
     
  2. Jerry G.

    Jerry G. Guest

    We had one a number of years ago. When problems were more than a simple
    one, we had to send it out to their authorized service. They would not
    sell us any parts or service information, as like most other computer
    hardware manufactures.

    One time it was not starting up all the time. We found out that it was a
    defective fan. Apparently the fans in the unit we had, were sensed. If
    the fan was defective in any way, the unit would shut down. Another time
    the unit failed it was the main power supply. They refused to sell us a
    supply. We had to send them the complete unit for them to change the
    supply for us. After spending an hour on trying to troubleshoot the
    supply, I found it not worth the time in relation to having them change
    the supply for us. Without any schematics, and source for parts, it is
    sort of futile to spend too much time on this type of thing.

    About it year ago, the Infocus unit failed again. This time, it went to
    the dumpster and that was the end of the problems with it. We replaced
    it with a Sony unit. For service, it is the same problems with this new
    one. We made a 3 year service contract that covers a full warranty. If
    something dies with it, we will pack it up and send it off to their
    service rep.

    --

    Jerry G.
    ======

    Hi I have picked up an InFocus LP420 projector which appears to have a
    psu
    fault. The lamp is new and the unit was working for about 1 hour and
    then
    cutting out. Now the fan starts up and sounds as if the voltage is
    increasing and decreasing. I have opened the unit and resoldered various
    dry
    joints which has made no difference. I can't find any info on this model
    for
    a circuit etc does anyone have any pointers or help.

    TIA

    Jim O'Donnell
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-