Connect with us

Help with TL494 PWM

Discussion in 'Microcontrollers, Programming and IoT' started by RobertShin, Jul 29, 2011.

Scroll to continue with content
  1. RobertShin

    RobertShin

    1
    0
    Jul 29, 2011
    Hi there people. I'm currently doing a project to make a levitating system with the use of an electromagnet and a control circuit to vary the current in the electromagnet, thus getting the object to levitate. The sensor I'm using is UGN3503 hall effect sensor, and this measures the change in magnetic flux and gives and output voltage proportional to the change. This is fed into the TL494 chip, which then gives a PWM signal based on the error amplifier. This signal then goes to a power mosfet, which turns the electromagnet on and off.

    Here's what I've done:

    Pin 1 - Hall effect output
    Pin 2 - Reference voltage
    Pin 3 - Left it open
    Pin 4 - Left it open
    Pin 5 - 220 nF Capacitor
    Pin 6 - 2.7k Resistor
    Pin 7 - Ground
    Pin 8 - 12V supply
    Pin 9 - Gate pin of a power mosfet
    Pin 10 - Shorted to 9
    Pin 11 - 12V supply
    Pin 12 - 12V supply
    Pin 13 - Ground
    Pin 14 - Into pin 2
    Pin 15 - Left it open
    Pin 16 - Left it open

    I am failing to get any PWM signals at all, what have I done wrong?

    Here is the data sheet
    http://www.datasheetcatalog.com/data.../9/TL494.html
     
    Last edited: Jul 29, 2011
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-