Connect with us

Help! Fixing Buzzer System

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by nhdnpt, Nov 22, 2013.

Scroll to continue with content
  1. nhdnpt

    nhdnpt

    1
    0
    Nov 22, 2013
    Hello! I am trying to fix a buzzer system for my school's quiz show club. The issue is that the power for the hub is not working. When I plug the power chord from the wall outlet into the main hub, the plug (connected to the hub) sparks. Sometimes the indicator light on the hub goes on, showing that it has power, but then it almost immediately fades. I greatly appreciate any help that anyone can offer, as we don't want to have to buy a new system. :)

    photo 1.JPG

    photo 2.jpg
     
  2. duke37

    duke37

    5,364
    769
    Jan 9, 2011
    The power supply can not provide sufficient current so the voltage sags.

    The problem may be in the power supply or the load. Look at the rating on the power supply and use a resistor to load it close to the rating, see if it can maintain voltage.

    The spark indicates that there is a large capacitor in the load, this may be faulty.

    You could try an alternative supply, if you do, make sure the polarity is correct.
     
  3. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,482
    2,830
    Jan 21, 2010
    It looks like it has the option to be powered from batteries.

    Does it work if you use batteries?
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-