Connect with us

ESP8266 boot failure

Discussion in 'Microcontrollers, Programming and IoT' started by Dada Krauter, May 23, 2015.

  1. Dada Krauter

    Dada Krauter

    28
    0
    Feb 22, 2015
    Hi,

    I have problem with my ESP8266 wifi module.

    That's my connection:

    ESP VCC > 3.3V Arduino
    ESP CH_PD > 3.3V Arduino
    ESP GND > GND Arduino
    ESP UTXD > TX Arduino
    ESP URXD > RX Arduino

    Baud rate: 115200.

    When I power on arduino, red light(power light) on ESP lights up and blue light blinks two times. In terminal im getting "Invalid" not "Ready".

    What can I do?

    Plese help me.

    Thanks :)))
     
  2. Anon_LG

    Anon_LG

    453
    117
    Jun 24, 2014
    In serial communications the TX has to be connected to RX and vice versa. I believe this will solve your problems. If not, I am sure another forum member will be along shortly to disagree with me.

    Hope this helps,
     
  3. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,217
    2,695
    Jan 21, 2010
    I think the board you're using may require more current than the regulator on an sink board can supply. Check this and use an external regulator if required.
     
  4. Dada Krauter

    Dada Krauter

    28
    0
    Feb 22, 2015
    Lavaguava> thats not problem with serial communication when i swap tx and rx im not getting data in terminal.

    (*steve*)> I think you are right. ill try external regulator and ill check again.

    Thanks. ;)
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-