Connect with us

Durabrand DVD Player PVS1970 Won't Play

Discussion in 'Electronic Repair' started by [email protected], Aug 28, 2010.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Hi,

    I have a Durabrand DVD player in my service shop that won't play.

    The power light is on and when a DVD is inserted, a "Loading..." message
    appears on the monitor. Then an "invalid disc" message appears. Note: An
    audio disc has the same effect.

    The disc does not spin and the pickup head doesn't emit a beam (momentary)
    nor does it move in/out (focus attempt).

    A web search did not produce useful information regarding the problem.

    Thank You in Advance, John

    PS, Remove "ine" from my email address
     
  2. N_Cook

    N_Cook Guest


    Does the owner admit to using a zone-cracking upload?
     
  3. Meat Plow

    Meat Plow Guest

    Hello. Durabrand is cheaper to replace than repair. Usually one single
    LSI controls everything end even decodes/process video. Not worth repair
    like the old Cyberhome crap.
     
  4. Jamie

    Jamie Guest

    any of you here work with industrial drives or just drives in general?

    We purchased a bunch of baldor VS1MD41 AC drives (1 HP) which has
    vector mode in it, that's a nice thing and they're economically priced how
    ever, it took me a week in my spare time between other jobs to get the
    drive to go into Vector mode. The parameter H40 has a range of 0..2 in
    the manual, and Selection 2 is for sensorless vector. Using that did not
    put the drive in Vector mode but in some other mode that acted more like
    basic V/f control. An accidental discovary of scrolling the UI on the
    drive on H40 option showed that 0..3 range existed! but according to the
    manual, that's wrong how ever, I select #3 and there it is, Vector mode
    and it works great...

    I down loaded recent DOC's from baldor, no change has been made in
    the H40 parameter...

    I don't know if we have a bunch of drives (40 of them) that has a
    problem in firmware or baldor just isn't aware of the DOC error ?

    The reason I speculate on this is, the drives my employer purchased do
    not have the membrane type keyboard like Baldor is currently offering
    but uses real push buttons how ever, the lay out is exactly the same...

    So we either have older stock or maybe newer stock ? Either way, there
    is an eror in the DOC's and this POST is going to help those that failed
    at it or maybe wake up some one...

    Have a good day..

    Jamie..
     
  5. Meat Plow

    Meat Plow Guest

    I have some experience in Yaskawa CNC drives and resolvers but that's
    about it. I know Baldor makes replacements but what you are referring to
    are microdrives. You may have discovered some documentation errors or as
    you said firmware errors but I'm no expert on it albeit I do understand
    somewhat your deployment.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-