Connect with us

DT 9205A Help

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by memo_memo, Mar 28, 2017.

Scroll to continue with content
  1. memo_memo

    memo_memo

    5
    0
    Mar 28, 2017
    i have a digital multimeter have a problem -1 all time and some times 1 only and when i turn it on and off and on again i found 0.00 back but turn to -1 quickly and it not read any thing at any range please help me to fix this problem i want to fix it not buy a new one and i replaced the fuse
     

    Attached Files:

  2. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,500
    2,840
    Jan 21, 2010
    Does it have a low battery indicator? Try replacing the battery.

    Otherwise it sounds like a tough one.
     
  3. memo_memo

    memo_memo

    5
    0
    Mar 28, 2017
    Yeah i try by a new battery and same problem
     
  4. memo_memo

    memo_memo

    5
    0
    Mar 28, 2017
    And no battery indecator
    And when i turn buzzer i hear a diff sound from buzzer not like the origin buzzer
     
  5. 73's de Edd

    73's de Edd

    3,230
    1,351
    Aug 21, 2015
    Sir memo_memo. . . . . . .


    Of its many clones . . . .I wonder what brand name your unit has on it ?


    From your problems description, there is a high probability that your unit has DOUBLE POLE-
    DOUBLE THROW switch inside which has lost contact tensioning or has oxidized and is no longer
    doing its double poling . . .OR . . . throwing for you.


    Get the unit dis assembled to the point of seeing the YELLOW circled switch of my illustration and then take note of my 2 of 4 possible injection points at the corners of the switches white internal shaft.
    Use an insulin syringe / needle or eye dropper to get the switches insides flooded with:

    At least 70% strength isopropyl alcohol,
    OR
    Denatured alcohol
    OR
    Naptha
    OR
    Kerosene (NO gasoline / petrol)
    OR
    Mineral spirits / paint thinner.( NO lacquer thinner)

    So that there will be an internal flushing out and cleaning action with its all involved 24 contact points.
    Work the switch about 100 times , then reassemble enough to be able to test after reconnecting the battery.

    ¿ ¿ ¿ It now workee-workee ???


    It ‘sa look-a like-a dis . . . . . inside . . . . .

    [​IMG]
    http://i.imgur.com/RtudqQ2.png

    73’s De Edd
     
    Last edited by a moderator: Mar 29, 2017
  6. memo_memo

    memo_memo

    5
    0
    Mar 28, 2017
    Thank you sir for replay
    but i think this isn't lost contact problem
    the problem happened when i use a transformer instead of the battery and this work to 2 hour with a transformer but after nearly 2 hours the print get "-1"
     
  7. (*steve*)

    (*steve*) ¡sǝpodᴉʇuɐ ǝɥʇ ɹɐǝɥd Moderator

    25,500
    2,840
    Jan 21, 2010
    I think you probably killed it.
     
  8. memo_memo

    memo_memo

    5
    0
    Mar 28, 2017
    this is my board
     

    Attached Files:

Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-