Connect with us

Dell 991 Trinitron

Discussion in 'Electronic Repair' started by invntrr, Dec 4, 2004.

Scroll to continue with content
  1. invntrr

    invntrr Guest

    I have a Dell 991 Trinitron monitor that when cold looses communication with
    my PC during a refresh
    It only does it when I first go on line ... after it warms up it's fine
    None of the settings have been changed since first installed about 2 years
    ago ... it is still connected to the same PC.

    It wouldn't do it every time at first but after 2 months it's doing it every
    time I go on line.

    Any suggestions?

    Tom
     
  2. Jerry G.

    Jerry G. Guest

    There are most likely some components that have become thermo sensitive in
    the signal path, or sync processing. Capacitors, when aged have a greater
    tendency of becoming thermo sensitive. With proper troubleshooting this can
    be serviced. If the emission of the CRT is still very strong, it may be
    worth to send it out for proper service.

    --

    Jerry G.
    ======


    I have a Dell 991 Trinitron monitor that when cold looses communication with
    my PC during a refresh
    It only does it when I first go on line ... after it warms up it's fine
    None of the settings have been changed since first installed about 2 years
    ago ... it is still connected to the same PC.

    It wouldn't do it every time at first but after 2 months it's doing it every
    time I go on line.

    Any suggestions?

    Tom
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-