Connect with us

DC-Z93 pioneer left output low (stk4192)

Discussion in 'Audio' started by Kermet, Feb 23, 2021 at 9:47 AM.

Scroll to continue with content
  1. Kermet

    Kermet

    12
    0
    Oct 18, 2009
    Hi , Had my cousins amp to repair, it had about 6 broken tracks on the rca input board,
    Now with those repaired the track between the volume and power amp (stk4192) is broken
    but if hooked up output hums bad, and if a touch the cap feeding left input does the same,right channel is fine

    can a damage amp have this problem ?

    Brett
     
  2. Kermet

    Kermet

    12
    0
    Oct 18, 2009
    this is the Cap that hums badly
     

    Attached Files:

  3. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    10,999
    2,502
    Nov 17, 2011
    Check the potentiometer for good contact and operation.
    Does the hum persist when you connect the wiper to ground:
    upload_2021-2-24_8-46-44.png
     
  4. Kermet

    Kermet

    12
    0
    Oct 18, 2009
    Thanks for the reply Harald, I resoldered the ribbon wire pins on the volume control board and fitted my jumper wire
    back up again and it works fine,
    I did this before reading your post and the unit has gone as its got a big job at a party in a couple weeks,
    If it fails again I will look in that area , I ran it for 1 hour at half volume not problem.

    thanks again
    Brett
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-