Connect with us

Connecting Nets to Pins in gschem

Discussion in 'Electronic Basics' started by [email protected], Apr 18, 2009.

Scroll to continue with content
  1. Guest

    Is there a trick to getting nets to consistently connect to component
    pins in gschem? I can get it to work sometimes, but not on any
    consistent basis. There does not seem to be a pattern, but some
    symbols (ex connector2-2.sym) seem particularly difficult.

    I've used eagle a bit in the past, but I'm new to gschem, so this may
    be an ID-10-T-18 error.

    TIA,
    Chris
     
  2. Guest

    Hmmm, no answers. Well here's what I've figured out so far:

    - gschem doesn't do "close". If you're off just a bit, the net won't
    connect to the pin. You need to be right at the end of the red bit or
    just (1 snap max) into the background colour and colinear to the pin.
    - zoom (z/Z or mouse wheel) is your friend. You really have to zoom
    in to find the right point on the symbol to link the net.
    - don't mess too much with snap grid. If you change the interval, and
    the new interval isn't an even multiplier/divisor of the old interval,
    nothing will connect. This is also a problem if you use symbols built
    on a different snap.

    Have managed to get a simple schematic connected and moved into PCB
    for layout/artwork.

    C.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-