Connect with us

Aiwa Z-D8100M graphics display failure

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by William61, Jun 14, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
Scroll to continue with content
  1. William61

    William61

    9
    0
    Jun 14, 2020
    Roadtoad a while ago

    I post a query under the title Faint display on Aiwa Tuner

    The same was on the Aiwa Z9300 or a similar model.

    Thanks to Edd's 73's, among others, he was able to solve his problem with the Aiwa tuner display.

    I have a very similar equipment, the Aiwa Z-D8100M, to which the display of the GE-Z9100 graphics equalizer does not work.
    Also a very low 60hz hum is heard from the speakers
    I would like to know if there is also a solution for this problem, thanks.
     
  2. Roadtoad

    Roadtoad

    13
    1
    Dec 7, 2015
    I soldered a couple of new capacitors into the ECB. It helped but it was still a bit faint.
     
  3. William61

    William61

    9
    0
    Jun 14, 2020
    Thanks for answering.
    I forgot to clarify that the 50 HZ hum appears when the equipment graphic equalizer module is connected, code GE-Z9100M, if it is disconnected the hum disappears and the equipment works correctly.
    In the equalizer module does not work the display, it is completely off, but the part of the keyboard that selects the equalization if it works.
     
  4. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    11,794
    2,749
    Nov 17, 2011
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Thread Status:
Not open for further replies.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-