Connect with us

Advent HD TV - loud ringing - won't turn on

Discussion in 'Troubleshooting and Repair' started by PMNILSEN, Jan 30, 2010.

Scroll to continue with content
  1. PMNILSEN

    PMNILSEN

    1
    0
    Jan 30, 2010
    I have an advent hd tv and when i plug it in it just has a high pitched ring and the tv wont turn on. Horizontal output transistor possible problem or something else?
     
  2. davenn

    davenn Moderator

    13,581
    1,868
    Sep 5, 2009
    I would be checking the switchmode PSU initially. if its possible to disconnect it from the
    cct it supplies (ie its plug/cabled to the rest of the electronics on a separate board)
    do so and check voltages present. look carefully on the circuit board/s for screen printing
    that indicates what voltages are to be found at various testpoints etc :)

    Assuming the TV has been working ok for some time prior to this failure ....
    if its a ~ year or so old looking at all electrolytic capacitors especially in the PSU see if
    any are starting to bulge even only slightly .... pretty obvious on the top of them.
    Replace any that are bulging .... they WILL be faulty make sure you use the same
    rated values and paying attention to using 105 C hi temperature caps

    Over and over again I replace faulty (cooked) electros in PSU of all sorts of modern gear
    They just dont get enough ventilation and overheat.
    I have LCD computer monitors in for repair that are failing after only 6 months of use

    cheers
    Dave
    VK2TDN
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-