Connect with us

5.6V power adapter issue

Discussion in 'Power Electronics' started by sira, Jun 10, 2019.

  1. sira

    sira

    11
    1
    Nov 27, 2018
    Hi Friends
    Recently I got imported Altec Lansing M402 Clock radio from Australia and seems ok but when I increase the volume it gets cracking noise and LCD backlight gets dim when high bass sound. so I replaced the power adaptor with 5.0 v and now all issue was gone. is there any chance to repair the faulty power supply? I think the out current - amperage is low, it says 2000ma but I think it is not giving 2A. so the power adaptor which I replaced also 2 A

    , is there any way to fix that issue?
     
  2. Harald Kapp

    Harald Kapp Moderator Moderator

    9,280
    1,881
    Nov 17, 2011
    Start by measuring the output voltage of the old adapter at full load (2 A).
    If it is below the nominal 5.6V, open the old adapter and start with a visual inspection. The electrolytic capacitors may be leaking and have lost capacity, a common defect. Post some crisp images so others here can have a look at suspect parts, too.
     
  3. sira

    sira

    11
    1
    Nov 27, 2018
    Hi

    I open the unit and noticed 2 1000uf /10v cap were out of shape. then replaced them. now all ok. thank you
     
    davenn likes this.
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-