Connect with us

100MHz clock Oscillator CFPS-73 test circuit

Discussion in 'General Electronics Discussion' started by azher_bashir, Feb 2, 2012.

Scroll to continue with content
  1. azher_bashir

    azher_bashir

    1
    0
    Jan 25, 2012
    Asalam O ALikum,
    I am working on 100MHz clock Oscillator CFPS-73 test circuit according to data sheet. After PCB designing of test circuit When i apply voltage souce, the oscilator was not draging any current. It menaz that its not working?Can any 1 suggest that is there any probelm in circuit or any other reason.....
    Here is the link of data sheet inclusive of test circuit.
    http://www.iqdfrequencyproducts.com/products/details/cfps-73-12-01.pdf

    Thanks
     
  2. Resqueline

    Resqueline

    2,848
    2
    Jul 31, 2009
    Most likely there is an error (a mistake) in the PCB layout (design).
     
  3. Rleo6965

    Rleo6965

    585
    9
    Jan 22, 2012
    Double check etch of pcb if connection was on correct pins of Clock Oscillator and broken connection.
     
  4. davenn

    davenn Moderator

    13,558
    1,854
    Sep 5, 2009
    hi welcome to the forums :)

    the current drain is very small ~ 20mA, how were you measuring the current drain?

    did you have a frequency counter on the output to actually see if there was a signal being produced ?

    Dave
     
  5. vinit2100

    vinit2100

    100
    1
    Oct 21, 2013
    1.First check the schematic symbol of your oscillator and cross check the pin number.
    2. Pin number 1 (PAD 1) should be either connected to VCC or left unconnected.
     
Ask a Question
Want to reply to this thread or ask your own question?
You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Electronics Point Logo
Continue to site
Quote of the day

-